spelvik

Karl Danielsson Egendomar kan med stolthet presentera Spelvik. En gård med klassisk sörmländsk mosaik av böljande åkrar, kuperade betesmarker, vackra ekbackar och välväxande skogar.

Byggnationen är mycket lätthanterlig; här är det jorden, skogen och jakten som står i fokus. Gårdens areal uppgår till 140 välarronderade hektar, där skogsmarken utgör 53 hektar med gott virkesförråd och den öppna inägomarken 74 hektar. De kuperade markerna gör att Spelvik lämpar sig särskilt väl för pyrschjakt och här smyger man gärna runt för att få möjlighet att fälla en ståtlig dovhjort.

Stockholm nås på strax över timmen med bil och via Nyköping och från Gnesta finns ytterligare bra kommunikationer. Skavsta är endast en halvtimme bort och här finns direktflyg till bland annat London, Bergamo, Wien och Malaga.

Spelvik (som även är namnet på den socken där fastigheten är belägen) finns omnämnt redan på 1200-talet, då som ”spiældawicj”, och under 1300-talet som ”Spiældawijc.” Namnet har tolkats som ”viken som delar eller spjälkar landet.” Detta stämmer väl på Spelviks socken, omgiven i öster och väster av sjöar. I kulturbygden kring Spelvik har människor bott under många sekler och fornlämningar från järnålder och vikingatid vittnar om detta. Stenkyrkan i Spelvik har samlat de närboende i 600 år och förtjänar ett omnämnande. Under 1800-talet höll den på att förfalla, men restaurerades under 1920-talet och kunde sedan återinvigas 1933.

Nu ges en ny ägare möjlighet att bli en del av den historien och samtidigt sätta sin egen prägel på dessa marker. Kanske vill man så småningom bygga sig en vacker mangårdsbyggnad? Då finns det flera vackra lägen ner mot Ludgosjön med fantastisk utsikt.

FAKTA

MÄKLARE

ASSISTERANDE MÄKLARE

Beställ prospekt

Fyll i uppgifterna för att få prospekt via mail eller post.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.