östanfors skog

Det är skillnad på välskött och pedantskött skog. Östanfors skog är ett mycket fint skogsinnehav, beläget strax norr om lilla samhället Fors, ca en mil nordost om Avesta. Nuvarande ägare har arbetat fram otroligt fina bestånd av både gallringsskog och slutavverkningsbar skog. 

Alla skogsvårdsåtgärder i form av plantering och röjning är åtgärdade vilket innebär att skogens framtida kostnader kommer att vara minimala. Vad som särskilt utmärker denna fastighet är det välinvesterade vägnätet som gör att markerna kan brukas optimalt. Här finns breda, stabila vägar med gott om vändplaner för lastbil med släp.

Total areal uppgår till 504 hektar varav den produktiva skogsmarken utgör drygt 457 hektar. Det totala virkesförrådet uppgår till ca 77 800 m3sk och skogen har en mycket fin åldersfördelning. En ny ägare kan således förvänta sig en lättskött och rationell skogsfastighet som, förutom en liten jaktkoja, är helt fri från byggnader. Markerna är belägna i ett område med väl fungerande skogsindustri och där furuvirket är omtalat för sin fina kvalitet. För den jaktintresserade finns det mycket gott om älg, såväl som rådjur och vildsvin. Inom fastighetens gränser finns också en liten sjö där en sport-fiskeklubb planterat ut regnbågsfisk och där man som ägare har rätt att fiska.

Då försäljningen avser två fastigheter kan en ny ägare
genomföra köpet via fastighetsreglering, vilket minskar kostnaden för stämpelskatt väsentligt.

FAKTA

MÄKLARE

ASSISTERANDE MÄKLARE

Beställ prospekt

Fyll i uppgifterna för att få prospekt via mail eller post.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.