långbro

Långbro gård är en välbelägen och trevlig fastighet som erbjuder lite av det mesta i östra delen av Sörmland, endast 50 minuters bilfärd från Stockholm. 

Här kan man bo i gårdens smakfullt nyrenoverade Corps-de-logi, promenera till pendeltåget i Mölnbo som går till Södertälje och sedan vidare till Stockholm. Den välarronderade gården om ca 350 hektar erbjuder en rofylld tillvaro med möjlighet till aktivt skogsbruk och jordbruk, spännande jakt samt mycket goda hyresintäkter. Gården har även flera stallplatser samt ridbana, för den som spenderar sin fritid på hästryggen.

Nuvarande Corps-de-logi och flygeln på Långbro är uppförda kring 1840 då gården ägdes av lagmannen Johan Wretman. Långbro gård finns dock omnämnt så tidigt som 1334, då den kallades Langhobro. Under 1600-talet erhöll Långbro status som säteri, och var då bostad åt olika överståthållare och senare även landshövdingar. Under 1800-talet fanns ett tegelbruk vid gården, där det tillverkades och såldes fasad-, mur- och taktegel. Vid denna tid fanns även sågverk, tröskverk och kalkugn. Tegelverksamheten pågick till sent 1800-tal. Under 1900-talet har gården bytt ägare en handfull gånger, och nuvarande ägare har under de senaste åren rustat upp gården så att den håller en mycket hög standard.

FAKTA

MÄKLARE

ASSISTERANDE MÄKLARE

Beställ prospekt

Fyll i uppgifterna för att få prospekt via mail eller post.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.