gimmersta säteri

Vid Öljarens strand ett par mil nordväst om Katrineholm, finns Gimmersta Säteri. Egendomen med dess karaktäristiska Corps de logi omfattar totalt ca 2 770 hektar land och ca 500 hektar vatten, och ligger vackert placerad i odlingslandskapet med omväxlande åker, bete, löv- och barrskog. Här erbjuds fantastiska möjligheter för den som vill leva ett härligt gårdsliv med allt vad det innebär i form av jord- och skogsbruk, jakt, fiske och hästverksamhet. Sällan uppstår en möjlighet att förvärva en egendom som Gimmersta, som är så pass välskött, välarronderad och vacker.

Gimmersta Säteri med sin rika historia, ger möjlighet till ett spännande och ståndsmässigt boende med goda förutsättningar för ett rationellt jord- och skogsbruk kombinerat med en effektiv hyresförvaltning. Närheten till Öljaren, en bra arrondering samt blandningen av skogsmark och inägor erbjuder dessutom fantastiska jakt- och fiskeupplevelser. Det är sällsynt att liknande egendomar säljs i denna del av landet. Bortsett från försäljningen av Gimmersta 2010, har det endast sålts två liknande herresäten i Sörmland under de senaste 25 åren. Det är Edeby Säteri om ca 2 300 hektar som såldes år 1993 samt Jacobsberg Säteri om ca 1 700 hektar som såldes år 2004. Sammantaget gör detta Gimmersta till en ytterst attraktiv egendom på den exklusiva marknaden för slott och herresäten, i ett mycket eftertraktat område av Sverige.

FAKTA

  • Katrineholm
  • 2 770 hektar
  • Pris: 375 000 000 SEK

MÄKLARE

ASSISTERANDE MÄKLARE

Beställ prospekt

Fyll i uppgifterna för att få prospekt via mail eller post.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.