björkudden

Björkudden är en sällsynt trevlig fastighet vid stranden av Båven, mitt i det vackraste Sörmland.

Gårdens 336 hektar, varav 178 hektar skog och 133 hektar inägomark, består av en klassisk sörmländsk mosaik av kuperade betesmarker, åkrar och välväxande skogar. Byggnationen på Björkudden utgörs av fyra permanentbostäder och sex charmiga torp. Ekonomibyggnaderna består av en äldre ladugård, tork, stall med två boxar, verkstad och vagnslider. Förutom en stor del i Båvens klara och fiskrika vatten har Björkudden även del i den mindre Kvarnsjön. Som kronan på verket är Båvenområdet ett av de viltrikaste i landet, med gott om fyrbenta djur samt fisk och kräftor.

Efter att ha svängt av från riksväg 53 några kilometer söder om Sparreholm och kört fyra km genom det omväxlande Sörmlandslandskapet, är man framme på Björkuddens marker. Längre fram skymtas glittret från Båven och i slutet av vägen, där man kommer fram till sjön, ligger Björkuddens gårdscentrum. Avståndet till Stockholm är elva mil.

FAKTA

MÄKLARE

ASSISTERANDE MÄKLARE

Beställ prospekt

Fyll i uppgifterna för att få prospekt via mail eller post.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.