ÅNGE SKOG

Ånge Skog är en mycket välskött skogsfastighet, belägen vid det lilla samhället med samma namn, ca tio mil väster om Sundsvall. Fastigheten ägs i dagsläget av ett bolag, vilket innebär att en juridisk person har möjlighet att förvärva Ånge.

Ånges areal uppgår till 867 hektar varav den produktiva skogsmarken utgör drygt 804 hektar. Det totala virkesförrådet uppgår till drygt 128 000 m3sk och skogen befinner sig i bästa tillväxtålder. Markerna i trakten kring Ånge är friska med god vattentillgång. Granskogen har således klarat de senaste årens torka på ett ypperligt sätt. Nuvarande ägare har arbetat fram många fina gallringsskogar och virkesförrådet bedöms öka med ca tjugo procent under den kommande tioårsperioden.

Jakten i området karaktäriseras av en god älgstam samt kronhjort och björn. Jakträtten är omgående tillgänglig för en köpare.

Ånges marker nås via väl utbyggda vägnät och en ny ägare kan således förvänta sig en lättskött och rationell skogsfastighet som, förutom en liten jaktkoja, är helt är fri från byggnader. Ånge är även belägen i ett område som på sikt kan vara aktuellt för vindkraftsetablering.

Överlåtelsen sker i form av försäljning av en fastighet från juridisk person, vilket ger möjlighet för ett bolag att förvärva fastigheten. En köpare får också nya ingångsvärden för förvärvet och kan till fullo utnyttja fastighetens skogsavdrag.

FAKTA

  • Ånge
  • 867 hektar
  • Pris: 67 500 000 SEK

MÄKLARE

ASSISTERANDE MÄKLARE

Beställ prospekt

Fyll i uppgifterna för att få prospekt via mail eller post.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.